Ervaring van een (ex)roker

Na ruim 30 jaar gerookt te hebben, en veel vragen en gezeur van mijn gezin te hebben moeten aanhoren, was ik op een gegeven moment klaar met mijn eigen rook gedrag!
Ik had via bekenden al gehoord van de behandeling die Anita aanbiedt en had haar ook al een aantal keer gesproken, waarbij ik vond dat ik mijzelf moest overtuigen dat ik er klaar voor was. Dat heeft in totaal toen nog een jaar geduurd, maar toen was ik er dan ook echt klaar voor. Ik ga stoppen met roken.

Ik heb met Anita gebeld en was eigenlijk direct teleurgesteld dat ik niet direct kon komen, zo klaar was ik met mijn eigen gedrag. Maar goed, na een weekje wachten kon ik dan ook komen, ik vond het eigenlijk maar een hocus pocus en verwachte er eigenlijk niets van, maar niet geschoten is altijd mis, ben ik er heengegaan, ik werd erg hartelijk ontvangen en werd gelijk naar de behandel ruimte geleid. Daar aangekomen begonnen we direct met het (weg)werken van mijn verslaving, of beter gezegd spraken we over wat ik ervaar bij het roken, die gedachten werden door Anita omgezet naar de negatieve gevoelens, zo zijn we een heleboel gedachten en ervaringen langsgegaan, ik heb dit als een soort neuro linguïstisch programmeren ervaren. Maar het resultaat was dan erg verbluffend, en ik heb vanaf dat moment dat ik weer buiten kwam geen enkel moment gehad dat ik moest roken, of gedacht nu moet ik er een opsteken. Wat een verademing, ja, ik ben daarna iets in mijn gewicht aangekomen, maar ik ben gestopt met roken!!!
Na een aantal dagen werd ik door Anita gebeld voor de nazorg, en na een week nogmaals, en daarna na een paar weken weer, tijdens de dagen en weken na de behandeling slikte ik een aantal korrels, die ik bij de behandeling had gekregen, dat zijn mijn nieuwe sigaretten geworden, na een aantal weken had ik die ook niet meer nodig.

Nu, een half jaar verder, had ik niet gedacht dat ik er nog steeds vanaf zou kunnen blijven! Ik had meer dan de helft van mijn leven gerookt!!
Maar het kan en makkelijk ook. Natuurlijk je moet er klaar voor zijn, maar dan is dit de methode die mij enorm ondersteund heeft, en mij het beste paste.
Bedankt Anita.

Manuel Boer